De vlaggen uit

De vlaggen uit!

Extra bulletin juli 1953.

“De Eerste Kamer der Staten-Generaal heeft het wetsontwerp Tweede Technische Hogeschool aanvaard.

Door deze beslissing is de keuze van Eindhoven als de vestigingsplaats van een Tweede Technische Hogeschool een feit geworden.

Dit wil zeggen, dat de regering thans op korte termijn plannen gaat ontwerpen, welke de stichting van een Technische Hogeschool in onze stad tot doel hebben.

Een beslissing derhalve van historisch gewicht voor Eindhoven.

Een grote voldoening bovendien voor onze stad die, naar het oordeel van Regering en Staten-Generaal, boven de andere mededingende gemeenten de voorkeur heeft gekregen en die met name door haar ongeëvenaarde industriële ontwikkeling de beste waarborgen biedt voor de ontplooiing van dit nieuwe instituut voor Technisch Hoger Onderwijs.

Een nieuwe toekomst opent zich voor Eindhoven en tal van nieuwe mogelijkheden liggen nu in haar verschiet.

Daarom geeft de gevallen beslissing reden tot oprechte vreugde en grote voldoening over een gebeurtenis, zoals de geschiedenis van onze jonge stad er geen tweede aanwijst.

Laat geheel Eindhoven aan deze vreugde uiting geven, spontaan en opgetogen.

“De vlaggen uit!”

Drie jaar later, in juni 1956, werd de eerste Dies Natalis gevierd. In 1986 werd de Hogeschool, als gevolg van de algemene landelijke opwaardering van het hoger onderwijs, Universiteit. In 2006 vierde de TU/e haar tiende lustrum.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
 Koningin Wilhelmina bezoekt in maart 1945 Eindhoven, hoofdstad van het bevrijde deel van Nederland. Foto A. van Beurden | beeldcollectie RHCe
Vele Eindhovenaren waren in 1987 op een geheel andere manier met de toekomst van Eindhoven bezig. De ‘vrienden van de Markt’ maakten zich sterk voor het behoud van de Markt als stadshart en ageerden tevergeefs tegen de bouw van het huidige winkelcentrum de Heuvelgalerie.
Het gasthuis aan de Rozemarijnstraat
De Tour de France ploeg in Eindhoven:  Jan Leenders, Jac Gemser, Wout Wagtmans, Hans Dekkers, Harrie Schoenmakers, Gerard Voorting, Kees Pellenaars (ploegleider), Gerard Peters, Wim Dielissen en Wim van Est in 1951. Fotograaf A. van Beurden – collectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...