Eindhoven - St. Petrus

St. Petrus Stoommelkinrichting

Eindhoven – 22 april 1921. “Zooals gemeld is Eindhoven een nieuwe stoommelkinrichting rijker geworden.

Gistermiddag 3 uur had onder belangstelling van eerwaarde heeren geestelijken en de pers de plechtige inzegening en opening dezer nieuwe mooi gerestaureerde inrichting plaats. Het gebouw “Johannashof” was te dier gelegenheid frisch opgehaald en zag er met haar sparrengroene rozetten, guirlandes en nationaal dundoek feestelijk uit. Na de plechtigheid nam de zeer eerwaarde heer Pulskens het woord en vergeleek de feestvreugde bij de opening dezer nieuwe inrichting met de blijdschap over de geboorte van een kind in een gezin. Zoo komt de spreker hier meejubelen, het kind zegenen en opdragen aan God.” Aldus het Eindhovens Dagblad in 1921.
De foto is van veel latere datum, namelijk 1947. Wij vragen ons af wat de reden is dat deze foto werd genomen. Weet u hier meer van? Laat het weten via het onderstaande reactieformulier.
 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Geurts
Vele Eindhovenaren waren in 1987 op een geheel andere manier met de toekomst van Eindhoven bezig. De ‘vrienden van de Markt’ maakten zich sterk voor het behoud van de Markt als stadshart en ageerden tevergeefs tegen de bouw van het huidige winkelcentrum de Heuvelgalerie.
Opvang van Belgische vluchtelingen in barakken aan de Christinalaan, 1914-1918. Beeldcollectie RHCe
Het Holiday Inn hotel anno 1973. Op de achtergrond de St. Antoniuskerk die op dat moment wordt gesloopt. Het dak is al grotendeels ontmanteld. Foto: A. Hagen, Technische Dienst gemeente Eindhoven | Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...