Effenaar

De Effenaar

Anno 2007 is de Effenaar vooral een poptempel van allure, waar het ook lekker eten en drinken is, doch met een roemruchte geschiedenis.

Tijdens de hoogtijdagen van het hippiedom bestond er ook in de Eindhovense jongerenscène behoefte aan een plek waar allerhande ‘maatschappijkritiese aktiviteiten’ ondernomen werden. De jongeren vonden hun plekje in een voormalige linnenfabriek, waar zich al spoedig een undergroundsfeer nestelde en dito bands aantrok. Roemruchte bands als The Sex Pistols, Joy Division en de punkband van Eindhovense bodem the Flyin’ Spidersz maakten er begin jaren ‘80 hun opwachting. Aandacht was er in de Effenaar ook volop voor cultuur en literatuur. Zo organiseerde het centrum in december 1977 ‘De Dag van de Damesroman’. Een uitgever, een (mannelijke!) auteur van damesromans, een universitaire werkgroep en een algemeen literatuurwetenschapper waren bij deze informatiedag aanwezig.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Een net in de echt verbonden koppel start de huwelijksreis met een helikoptervlucht. Fotocollectie Frans van Mierlo, FotoVisie | Beeldcollectie RHCe
Cees en Willy van Bladel
‘Neerlandsch roem’ en ‘puur als goud’ zijn de leuzen waarmee de Eindhovense sigaar wordt gepromoot in een optocht in 1946. Beeldcollectie RHCe.
Straatbeeld anno 1958: de zinken vuilnisemmer heeft net z’n entree gemaakt.
images/hourglass.png

ZOEKEN...