Robert de Wit: van de tienkamp naar de bob!

Robert de Wit, geboren 7 augustus 1962 te Eindhoven, nam tweemaal deel aan de Olympische Zomerspelen en éénmaal aan de Winterspelen.

In Seoul 1988 behaalde hij op het onderdeel atletiek tienkamp een achtste plaats met een totaal van 8189 punten. In Barcelona 1992 kwam Rob op de tiende plaats met een totaal van 8109 punten. In Lillehammer 1994 nam hij deel aan het onderdeel bobsleeën. Samen met Rob Geurts behaalde hij met de tweemansbob de vierentwintigste plaats.

In Seoul 1988 eindigde Rob als achtste in het tienkamptoernooi dat toen verrassend gewonnen werd door de jonge Oostduitser Christian Schenk. De Wit had op zijn tweede dag, die liefst dertien wedstrijduren vergde, vooral problemen met het discuswerpen en de 1500 meter. De tijdspassering van deze dertien uren bestond hoofdzakelijk uit wachten. Het poolsstokhoogspringen nam namelijk zes uur in beslag. Rob behaalde 8189 punten.

In Barcelona werkt Rob een 'degelijke tienkamp af' volgens de verslaggever van het Eindhovens Dagblad. Met twee kruisjes achter zijn naam hield hij zich bij het kogelstoten duidelijk in. Op de eerste dag stond hij dertiende, maar hij wist uiteindelijk op te klimmen tot een tiende plaats. Als een van de weinigen is De Wit niet te spreken over de Olympisch omstandigheden in Barcelona. "Ik heb meer last van mijn schouder dan van mijn benen. We hebben hier die twee dagen kilometers moeten sjouwen met onze tassen". Hij gaf direct na Barcelona aan zich op het voortzetten van zijn sportieve carrière te beraden.

Kort daarna maakte hij een bijzondere overstap: hij ging met Rob Geurts in de tweemansbob. Het duo wist zich te kwalificeren voor de winterspelen van Lillehammer 1994 en behaalde uiteindelijk de vierentwintigste plaats.

In 1994 was het de eerste keer dat de Olympische Winterspelen niet in hetzelfde jaar georganiseerd werden als de Zomerspelen, maar twee jaar later.

Naast zijn sportieve prestaties is Rob directeur/eigenaar van een bedrijf in computers en software.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Uitgeverij Helmond
Het stationnetje van Valkenswaard.
images/hourglass.png

ZOEKEN...