Erik Pieters

Erik Pieters

Erik Pieters, geboren in Tiel op 7 aug. 1988, werd door FC Utrecht gescout bij de amateurclub Rhelico uit het Gelderse Rumpt.

Erik doorliep in Utrecht de jeugdopleiding en werd diverse malen geselecteerd voor nationale jeugdselecties. In 2007 won hij met Oranje -21 de Europese titel. Op dit EK dwong het team van Foppe de Haan kwalificatie af voor de Olympische Spelen van Beijing 2008. In de aanloop naar de Spelen stond Erik Pieters in de belangstelling van meerdere clubs, maar een maand voor het toernooi, tekende hij een contract bij PSV in Eindhoven.

Tijdens het Olympisch toernooi kreeg Erik Pieters voor het eerst enkele speelminuten tijdens de derde groepswedstrijd tegen Japan. Hij kwam pas in de 90e minuut in actie. In de daarop volgende kwartfinale tegen Argentinië (2-1 verlies) speelde Pieters de gehele wedstrijd. Na een goed seizoen in de hoofdmacht van PSV, werd hij ook geselecteerd voor het grote Oranje, waar hij in augustus 2010 debuteerde. 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De kampioenen van 1957 werden voor hun prestaties gehuldigd op 6 februari 1958, Foto Kirsch.
Een net in de echt verbonden koppel start de huwelijksreis met een helikoptervlucht. Fotocollectie Frans van Mierlo, FotoVisie | Beeldcollectie RHCe
Sloop van langgevelhuizen aan de Boschdijk, begin jaren zeventig. | Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...