Harold van Beek, snelwandelaar

Harold van Beek, geboren 14 april 1962 te Eindhoven, nam deel aan de 50 km snelwandelen op de Spelen in Barcelona 1992 waar hij eenendertigste werd.

Harold groeide op in Nieuw-Zeeland waar het snelwandelen, in tegenstelling tot in Nederland, tamelijk populair is. Hij bereikte daar de top, maar stopte met de wedstrijdsport. In 1984 verhuisde hij naar Nederland en begon weer te snelwandelen. In 1986 werd hij voor de eerste keer Nederlands kampioen. Aanvankelijk liep hij de korte afstanden (15 of 20 km), maar in 1990 legde hij zich toe op de 50 km. Vanaf dat moment trainde hij vooral voor deelname aan de Olympische Spelen in Barcelona 1992. Na veel trainingsarbeid wist hij zich te kwailificeren. Zijn optreden resulteerde in de 31e plaats in een tijd van 4:24,18.

Harold van Beek wandelt nog steeds, ondanks dat hij in 1997 officieel gestopt is met de topsport. Hij wandelt nu enkel voor zijn plezier en ook dat levert hem nog mooie resultaten op. Inmiddels heeft hij in zijn 25-jarige carrière 18 Nederlandse kampioenschappen behaald op de 20 km, waarvan de laatste in 2011 en 4 titels op de 50 km. Indoor heeft hij zelfs 22 (!) titels behaald op de 5 km snelwandelen. Harold is ook houder van 9 nationale records, zowel indoor als buiten.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Maarten Sikking
De opening van het Diaconessenziekenhuis in 1940
Notten verspreidt zich over Zuid-Oost Brabant
De peddelende ambtenaren van Landmeetkunde tijdens een trainingsrit.
images/hourglass.png

ZOEKEN...