Karel Dormans, net geen medaille

Karel Dormans, geboren in Weert op 6 maart 1975, studeerde aan de TU Eindhoven en werd lid van de Eindhovense studentenroeiclub Thèta.

In 2000, zijn laatste studiejaar, stopt hij met zijn studie om zich volledig in te zetten voor de roeisport. Hij wilde hierin de beste worden en daarvoor moest alles wijken.  Hij werd geselecteerd voor de Olympische Spelen 2000 in Sydney, maar kwam uiteindelijk niet in actie.

Na de Spelen studeerde hij af, maar bleef ook roeien, in combinatie met een onderzoeksbaan in het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Hij nam deel aan enkele wereldkampioenschappen en behaalde met het team lichte vier-zonder-stuurman in 2003 de zilveren medaille.

Hij kwalificeerde zich met het team voor de Olympische Spelen in Athene 2004 en het team was kandidaat voor één van de medailles. Tot grote frustratie van vooral Dormans, miste het team echter net de bronzen medaille. Achteraf bezien had Dormans spijt dat hij in de periode daarvoor niet alles op het roeien had gezet, maar de trainingen bleef combineren met zijn baan. Het missen van de medaille (op slechts 0,05 sec) werd op die manier een dieptepunt in zijn carrière.

Na de Spelen wilde het team revanche tijdens de WK in 2005, maar ook dit werd een desillusie. Het team wist zelfs de finale niet te behalen. Volgens Dormans miste het vernieuwde team de hardheid om vol voor zijn doel te gaan. Karel Dormans stopte kort daarna met de wedstrijdsport.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
11 haneveer
De verlaten slooppanden aan de Broekseweg in Woensel, eind jaren ’60 gesloopt voor de nieuwbouw van de Rabobank, werden regelmatig bezocht door landlopers. (foto gemeente Eindhoven)
Meer weten?
images/hourglass.png

ZOEKEN...