Tycho van Meer, veelzijdig vleugelspits

Tycho van Meer, geboren 30 september 1974 te Eindhoven, speelde drie wedstrijden mee met het Nederlands hockeyteam op de Spelen in Atlanta 1996.

In twee van de vijf poulewedstrijden werd Tycho van Meer opgesteld en ook in de kruisfinale tegen Duitsland. Deze wedstrijd werd met 3-1 gewonnen en Nederland stond in de finale. Tijdens de finalewedstrijd tegen Spanje werd hij niet opgesteld. Nederland won de finale met 3-1 en behaalde de gouden medaille.  

De gouden medaille in Atlanta ontving het team uit handen van IOC-president Juan Antonio Samaranch. De Spanjaard (ex-rolhockeyer) had die prijs graag aan zijn landgenoten uitgereikt. Toeschouwer Wim Kok merkte fijntjes op: "De zilvervloot laten we aan Spanje".

Tycho zat ook in de selectie voor de Spelen in Sydney 2000. Bondscoach Maurits Hendriks nam hem niet mee in zijn definitieve selectie, omdat hij in de ogen van de coach de laatste maanden voorafgaande aan de spelen te weinig presteerde. Tycho van Meer speelde in totaal 90 interlands en kwam uit voor Oranje-Zwart, HGC en Amsterdam.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De bouw van de Catharinakerk omstreeks 1864. Beeldcollectie RHCe
Eindhovens Kanaal
Intocht van Sinterklaas, op 17 november 1962. Fotograaf Frans van Mierlo, Fotovisie | beeldcollectie RHCe
Kinderen in beeld (3)
images/hourglass.png

ZOEKEN...