Robert Lijesen

Robert Lijesen, niet echt doorgebroken

De eerste successen van Robert Lijesen, geboren in Dordrecht op 5 februari 1985, beloofden het begin te zijn van een mooie carrière.

Na het behalen van het Nederlands kampioenschap op de 100 m vrije slag in 2004 en 2005, kwam Robert Lijesen in 2006 naar het Nationaal Zweminstituut in Eindhoven om te trainen onder Jacco Verhaeren en Marcel Wouda.

Het jaar 2008 werd zijn beste jaar. Hij behaalde een bronzen medaille in de estafette 4 x 100 m vrije slag op de EK in Eindhoven en zilver op de 4 x 100 m vrije slag kortebaan in Shanghai.

Als slotzwemmer op de 4x100 m vrije slag tijdens de Olympische Spelen in Beijing behaalde de estafetteploeg (met Pieter van den Hoogenband, Bas van Velthoven en Mitja Zastrow) slechts de 10e plaats. Robert deed ook mee aan de individuele 50 m vrije slag, maar bleef daarbij ver van een finaleplaats.

In 2009 besloot Robert Lijesen terug te keren naar zijn oude club in Nieuwerkerk a/d IJssel en te stoppen met de topsport.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Maandag wasdag
Churchill geportretteerd als vrijetijdsschilder in de etalage van Wielinga Vakkleeding, Nieuwstraat 13, ter gelegenheid van de bevrijdingsherdenking 1949. Collectie RHCe
3 Mieke van Mook
Duizend bommen en granaten
images/hourglass.png

ZOEKEN...