Rob Reckers

Rob Reckers, geboren 29 augustus 1981 te Eindhoven, nam tweemaal deel aan de Spelen met het Nederlands hockeyteam.

In Athene 2004, waar het Nederlands team de zilveren medaille behaalde, werd Rob vooral ingezet als wisselspeler. In Beijing speelde Rob alle wedstrijden in het basisteam. Ongeslagen werd het team winnaar van de poule. In de halve finale tegen Duitsland begon Rob op de bank, maar werd hij al in de 11e minuut ingebracht. De wedstrijd eindigde in 2-2 en in de verlenging werd niet meer gescoord. Strafballen moesten de beslissen wie naar de finale ging. Tijdens de strafballenserie miste Rob Reckers. Uiteindelijk trok Duitsland aan het langste eind en Nederland werd veroordeeld tot het spelen om de bronzen medaille tegen Australië. De spirit was weg bij Nederland en het team, met Rob weer in de basis, verloor kansloos met 2-6.

Rob, spelend bij Oranje Zwart in Eindhoven, maakte zijn debuut in 2002 in Duisburg in de oefeninterland Nederland - Duitsland (1-1). Hij speelde ruim 200 interlands. Na vele jaren Oranje-Zwart ging hij zijn geluk beproeven bij HC Amsterdam. Na een jaar wilde hij terug naar Eindhoven, maar dit ging niet door en Rob vond onderdak in Den Bosch.

Rob studeerde economie en communicatie en later sporteconomie. In 2011 opende hij met een partner een lingeriewinkel en on-line shop in Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
In 1916 zag de Philips Glasfabriek het levenslicht. Een eeuw later verscheen een monument ter herinnering aan de Glaspoort, de -fabriek en alle mensen die er werkten. Beeldcollectie RHCe.
Eindhoven - St. Petrus
Gebied Strijp
Cor Smulders werd nationaal turnkampioen in 1974.
images/hourglass.png

ZOEKEN...