kinderen in beeld (4)

Kinderen in beeld (4)

Als je zoekt naar het kinderfeest bij uitstek, Sinterklaas, dan verwacht je massa’s foto’s te vinden met kinderen er op. Dat valt vaak tegen.


upload/verhalenbank_poost/2008-week49b.klein_.jpg

Let maar eens op de linker foto van deze bijdrage. De Pieten hebben de stoomboot van de Sint in 1952 in Helmond aangemeerd in het kanaal. De Sint wordt onthaald door allerlei volwassen mensen, die het feest georganiseerd hebben. De enige kinderen die in het gezelschap zijn, zijn enkele jonge zwarte pietjes. De Helmondse kinderen mogen er niet bij zijn. Ze staan allemaal vanaf de overkant van het kanaal toe te kijken.
Een jaar later liep de ontvangst heel anders. De foto rechts is gemaakt toen de Sint op 17 november 1953 zojuist van boord was gegaan op de Kanaaldijk tegenover de fabriek van Raymakers. De watertoren met de feniks is goed zichtbaar op de achtergrond. Hier zijn het wel de kinderen die de Sint een handje mogen geven.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
27 Mien Frans Marga  Nijsten P9240069
Ondanks een intensieve reclamecampagne waarin jonge dynamische mensen figureerden bleef het tobben met het imago van de DAF personenwagen.
Personeel van het postkantoor in 1941
Gebied Tongelre
images/hourglass.png

ZOEKEN...