Willy en Cees van Bladel

Willy van Bladel neemt zijn broer Cees mee aan boord

Willy van Bladel, geboren 26 maart 1960 te Eindhoven, nam tweemaal als stuurman in de tornado-klasse (zeilen) deel aan de Spelen.

In Los Angeles 1984 eindigde hij met Huub Lambriex als bemanningslid op de elfde plaats, met een tweede plaats in de laatste race. De wedstrijd werd gevaren in 7 races, waarbij het slechtste resultaat niet meetelde in de eindscore.

In Seoul 1988 behaalde Willy met zijn broer Cees als bemanningslid de negende plaats in dezelfde Tornado klasse. Hun beste resultaat was een derde plaats in de zesde race, maar eigenlijk zijn ze nooit in de buurt van de medailles gekomen. Dat was mede te wijten aan de nodige pech. In de tweede race brak de roerkop en in de derde race kozen ze voor de verkeerde oplossing toen een verraderlijke wind op stak.  Bij windkracht 8 sloeg de catamaran om in de laatste race en op korte afstand van de finish. Het team lag toen op de vierde plaats. Beide zeilers raakten te water en bereikten de finish niet. Beste resultaat was een derde plaats in de 6e race r rac ea Dat was mede ten aan

Na de spelen in Seoul besloten beide zeilers het kalmer aan te doen en voorrang te verlenen aan hun maatschappelijke carrière. Tijdens de Spelen van Beijing in 2008  was Willy de begeleider van de Belgische zeilster Evi van Acker.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
kinderen in beeld (4)
De Markt te Helmond rond 1804
Tijdens het diner van mevrouw Tuimelaar, 1963. Fotograaf Frans van Mierlo, Foto Visie | Beeldcollectie RHCe
Moeder met baby
images/hourglass.png

ZOEKEN...