Otman Bakkal

Otman Bakkal, in de schaduw van het stadion

Otman Bakkal, geboren op 27 februari in de Eindhovense wijk Strijp, nam met het Nederlands voetbalteam deel aan de Olympische Spelen van Beijing 2008.

Otman speelde twee wedstrijden als linkshalf in de basis en kwam in de andere twee wedstrijden als wisselspeler in het veld. Hij scoorde zelf eenmaal. Dat was meteen de enige Nederlandse treffer in de, na verlenging, met 2-1 verloren kwartfinale tegen Argentinië. De Argentijnen zouden later ook winnaar worden van het Olympisch voetbaltoernooi.

Otman Bakkal groeide op op loopafstand van het stadion van PSV. Bij thuiswedstrijden stond de straat vol met auto’s. Otman had niet altijd een kaartje. Maar voor de laatste verbouwing van het stadion kon hij bij de hoekpunten van het stadion door de poorten naar binnen kijken en de wedstrijd dan half zien.

Hij begon met voetballen bij de Strijpse amateurclub DBS. Toen hij 11 jaar oud was, ging hij naar de jeugdopleiding van PSV. Op 19-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van PSV en wel in de achtste finale om de UEFA Cup tegen het Franse Auxerre. Hij speelde in dat seizoen nog twee competitiewedstrijden voor PSV.

In het seizoen 2004-2005 was Otman Bakkal volwaardig lid van A-selectie van PSV. Hij kwam echter niet veel aan spelen toe. In november 2004 werd besloten Otman te verhuren aan FC Den Bosch en vervolgens aan FC Eindhoven en FC Twente. In de zomer van 2007 werd hij teruggehaald door PSV. In het seizoen 2007-2008 was Bakkal een vaste basisspeler in het PSV stadion.

Met Jong Oranje behaalde Otman in 2007 het Europees Kampioenschap onder de 21 jaar. In de finale tegen Servië (4-1 voor Oranje) opende hij de score in de 17e minuut. 

Gedurende het seizoen 2011-2012 wordt Otman Bakkal door PSV aan Feyenoord verhuurd.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Stadsgezicht van Helmond door Andries Schoemaker
Cees en Willy van Bladel
Heen en weer, heen en weer
images/hourglass.png

ZOEKEN...