Maandag wasdag

Maandag wasdag

Aalst - Een vrouw spoelt haar wasje in een nabijgelegen rivier. De Tongelreep?

Het begrip ‘Maandag wasdag’ is achterhaald. Zo zegt een bekend merk wasmiddel, dat onderzoek deed naar het wasgedrag van Nederlanders. In het kader van de honderdste verjaardag van het merk werden 1600 Nederlanders gevraagd naar hun wasgedrag. Het gemiddelde huishouden draait vijf wassen per week, waarbij het vaakst op zaterdag (49 procent) en zondag (40 procent) wordt gewassen. De maandag staat met 16 procent van de wasjes slechts op de vijfde plaats.

De opname van persbureau het Zuiden zou volgens bijschrift gemaakt zijn op 12 juli 1939. De vrouw op de foto is haar tijd in ieder geval ver vooruit, want wat bleek: De zojuist genoemde datum was een zogenaamde gehaktdag! Zou ze na het wasje alvast een visje hebben gevangen voor de vrijdag? Via het onderstaande reactieformulier kan iedereen zijn zegje doen over deze foto. En dat mag op elke dag van de week!

 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Drukte bij het uitgaan van de Philipsfabrieken, jaren dertig, beeldcollectie RHCe
Het Holiday Inn hotel anno 1973. Op de achtergrond de St. Antoniuskerk die op dat moment wordt gesloopt. Het dak is al grotendeels ontmanteld. Foto: A. Hagen, Technische Dienst gemeente Eindhoven | Beeldcollectie RHCe
NK 110 meter horden, 1928 Enschede. Van Leeuwen tweede van rechts.
images/hourglass.png

ZOEKEN...