Maandag wasdag

Maandag wasdag

Aalst - Een vrouw spoelt haar wasje in een nabijgelegen rivier. De Tongelreep?

Het begrip ‘Maandag wasdag’ is achterhaald. Zo zegt een bekend merk wasmiddel, dat onderzoek deed naar het wasgedrag van Nederlanders. In het kader van de honderdste verjaardag van het merk werden 1600 Nederlanders gevraagd naar hun wasgedrag. Het gemiddelde huishouden draait vijf wassen per week, waarbij het vaakst op zaterdag (49 procent) en zondag (40 procent) wordt gewassen. De maandag staat met 16 procent van de wasjes slechts op de vijfde plaats.

De opname van persbureau het Zuiden zou volgens bijschrift gemaakt zijn op 12 juli 1939. De vrouw op de foto is haar tijd in ieder geval ver vooruit, want wat bleek: De zojuist genoemde datum was een zogenaamde gehaktdag! Zou ze na het wasje alvast een visje hebben gevangen voor de vrijdag? Via het onderstaande reactieformulier kan iedereen zijn zegje doen over deze foto. En dat mag op elke dag van de week!

 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het E3-strand in 1965. Foto Jos Pé.
Eenmaal getrouwd werd van de vrouw verwacht dat ze voor het huishouden zorgde. Uit werken was uit den boze. Collectie RHCe, beeldbanknummer 32124.
Secretaresse huist hertshoorn in, juli 1963. Frans van Mierlo, Foto Visie | collectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...