Paul Haarhuis

Paul Haarhuis, gedreven prof

Paul Haarhuis, geboren 19 februari 1966 te Eindhoven, speelde tweemaal Olympisch tennis.

In Barcelona 1992 won hij de eerste ronde van de Braziliaan Luiz Mattar, maar verloor in de tweede ronde in het enkelspel van de Kroaat Ivan Ivanisevic.     In het dubbelspel met partner Mark Koevermans verloor hij al in de eerste ronde. In Atlanta 1996 verloor hij de eerste ronde van het enkelspel van de Australiër Mark Philippoussis. In het mannendubbelspel behaalt hij met Jacco Eltingh een verdienstelijke vierde plaats.

Aanvankelijk lag de liefde van Haarhuis meer bij het voetbal dan bij tennis. Pas nadat hij in 1989 met succes zijn studie economie aan de Universiteit van Florida had afgerond, besloot hij toch de stap naar het proftennis te maken. Hij startte met nummer 880 op de wereldranglijst en wist in een jaar tijd tot de 80ste plaats op te klimmen. Dit samen met zijn trainer Henk van Hulst.

De prestatie in Atlanta kon Haarhuis en Eltingh niet bekoren. Zij kwamen voor goud. Ze behoorden tot de favorieten, maar moesten genoegen nemen met een vierde plaats. Hun reactie richting de pers: "Gatverdamme, waardeloos".

Samen met zijn dubbelmaat Jacco Eltingh behaalt Paul Haarhuis nog vele successen. Jacco stopte in 1998 met zijn carrière als proftennisser. Niet omdat het fysiek niet meer kon, maar omdat hij het reizen zat was.

Gedwongen door een hardnekkige schouderblessure, stopte ook Paul in 2003 met professioneel tennis. In 2005 werd hij echter nog eenmalig opgeroepen om in het Davis Cup team te spelen. Daarna was het echt afgelopen. 

Inmiddels werken Paul Haarhuis en Jacco Eltingh ook op zakelijk gebied samen. Zij hebben een eigen bedrijf opgericht, Tennis & Events, dat tennisclinics en tenniskampen organiseert.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het personeel van de gloeilampenfabriek der firma Philips te Eindhoven.
Gebied Nederwetten en Eckart
Het pand Zuiderstraat 96 in 1925.
images/hourglass.png

ZOEKEN...