Op reis!

Ooggetuigen gezocht!

Eindhoven in de jaren zestig door de cameralens van Frans van Mierlo. Afl. 5: Op reis

Gisterenavond hebben de dames met militaire precisie hun uitstapje van vandaag voorbereid. De dame rechtsvoor heeft de hoed eerst boven een pan kokend water gestoomd en daarna opgeborsteld. De hoedenspeld glimt nu ook weer en zit goed vastgestoken. De dames zijn op alle mogelijke calamiteiten voorbereid. In hun bagage zit daarom een nieuw rolletje King pepermunt, een schone zakdoek, een plastic regenkapje en een reservepanty. Indien van katholieke signatuur zit er in de portemonnee de reisverzekering bestaande uit een prentje van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand en een medaille van St. Christoffel, om gevaren onderweg op afstand te houden. De heren daarentegen hebben ’s ochtends het frisgewassen en gesteven overhemd aangedaan wat moeder de vrouw had klaargelegd. Schone zakdoek in de broekzak, stropdas om en klaar. Maar welk avontuur lonkt hier? Waar gaat dit gezelschap naar toe en wat was de aanleiding?

Herkent u uw vader, moeder, oudtante of buurman? Reageer dan op dit bericht of stuur uw reactie naar infostudiezaal@rhc-eindhoven.nl onder vermelding van ‘foto afl. 5’.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het Wilhelminakanaal. Foto genomen in Best.
Optreden in de Effenaar oktober 1976 met van links naar rechts: Paul Smeenk (Sweetd'Buster), Jan Peijnenburg (Doe Maar), Bertus Borgers (destijds Sweetd'Buster), Freddy Cavalli (Wild Romance), Bonki Bongaerts (destijds Bots, ex Mr Albert Show), aan de piano Ernst Janz (Doe Maar). Fotograaf: Hans-Joachim Schröter
Raiffeisenstraat omstreeks 1970 met de panden van Gebr. Van den Eijnden. Nu staat hier het RHCe. Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...