Fam. Coolen - van Berlo

Op 't Hout

Fotograaf Kat schoot dit plaatje op Mierlo Hout en wel in augustus 1944.

De huidige Helmondse wijk ‘t Hout was toen nog een kerkdorp van Mierlo. Het zijn de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Eindhoven zal op 18 september bevrijd worden en daarna is Helmond aan de beurt. Op de foto zien we de familie Coolen. Ze zitten in alle rust achter hun huis aan de Hoofdstraat 86. Antonius Martinus Coolen is schoenmaker. Hij is geboren in 1880 en kijkt uit naar zijn pensioen. Rechts van hem zien wij zijn vrouw Maria Helena van Berlo die een jaar jonger is. Zij zit zo te zien te haken. Dochter Francina Petronella is de was aan het doen. Zij is van 1921. Het meisje dat over de schutting gluurt kennen wij niet. Ook de baby op de knie van de heer Coolen is ons onbekend.
Weet u meer over het jonge grut op deze afbeelding? Dan zien we gaarne uw informatie tegemoet via het onderstaande reactieformulier.
 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De zogenaamde woon-werk buslijn werd in 1974 bij wijze van proef voor een jaar ingesteld tussen de woonwijken in Woensel en de Philipscomplexen in Strijp. Fotograaf Noud Swinkels, Foto Enface; beeldcoll. RHCe
Koning George van Engeland en veldmaarschalk Montgomery met viervoeter Hitler. Beeldcollectie RHCe.
Koepokinenting
Vele Eindhovenaren waren in 1987 op een geheel andere manier met de toekomst van Eindhoven bezig. De ‘vrienden van de Markt’ maakten zich sterk voor het behoud van de Markt als stadshart en ageerden tevergeefs tegen de bouw van het huidige winkelcentrum de Heuvelgalerie.
images/hourglass.png

ZOEKEN...