Dahliatentoonstelling

Een dahliatentoonstelling in Strijp

“Wanneer de krachten en ideeën van de individuelen mensch hun culminatiepunt bereikt hebben, komen de stimulans en de originaliteit der vereniging die nieuwe gezichtspunten openen en nieuwe, grootere resultaten bereikbaar stellen.”

Aldus de voorzitter van de Eindhovense Dahlia Club, de heer van Antwerpen. Deze bezielende woorden sprak hij tijdens de opening van de dahliatentoonstelling in café St.Trudo aan de Kerkakkerstraat te Strijp op zondag 22 augustus 1937.

Ondanks het slechte weer, dat vooral voor dahlia’s funest is, waren er vele en mooie inzendingen binnengekomen. Zoals de krant schrijft: “Er is hier een collectie bloemen tentoongesteld waar kleur en muziek in zit.”

Er werd deelgenomen door de afdelingen A en B amateurs, amateurkwekers en professionele kwekers. Bij de laatste categorie werd de eerste prijs, een medaille beschikbaar gesteld door drukkerij Hermes, gewonnen door de firma A. Jansen en Zn. met het fantasiewerkstuk “De Morgenzon.”

De gehele zaterdag en zondag bezochten ongeveer duizend kijklustigen de expositie. Deze werd om tien uur zondagavond afgesloten en daarmee behoorde een alleszins geslaagde tentoonstelling tot het verleden.

Op de medaille is het voormalige gebouw van drukkerij Hermes op de hoek van de Kleine Berg en de Keizersgracht te zien. Het pand staat er nog steeds en kreeg een herbestemming.

 Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De aardappelziekte van 1850
1 Van hout
Paterslaan
images/hourglass.png

ZOEKEN...