Ooggetuigen gezocht!

Eindhoven in de jaren zestig door de cameralens van Frans van Mierlo. Afl. 8: Mevrouw duizendpoot.

De telefoon staat roodgloeiend. De hele ochtend al. Spierpijn in de wangen heeft ze van de dikke glimlach die sinds het heuglijke nieuws op haar gezicht lijkt gebeiteld. Tussen twee telefoontjes en het aannemen van weer een bloemstuk door steekt ze snel een Berlinda sigaret op om even op adem te komen. Het is toch wel een bijzondere ervaring om zo in het middelpunt van de belangstelling te staan. Normaal gesproken cijfert ze zichzelf weg voor chef en bedrijf. Maakt afspraken, stenografeert vergaderingen, ontcijfert onmogelijke kattebelletjes en handschriften en tovert die vakkundig en gezwind om in brief, memorandum of verslag. Foutloos uiteraard. O ja, en tussendoor verwijdert ze nog een ontsierende vlek op de chef zijn nieuwe stropdas en regelt ze een nieuw kopje koffie voor hem en zijn gasten. Genereus als ze is trakteert ze iedereen die vandaag langs komt op een heerlijk gebakje, bonbonnetje of sigaret. Keus te over. Haar collega waarmee ze leven en schrijven kan zoekt vandaag  gepast de luwte op.

Wie zijn deze dames en bij welke gelegenheid werd de telefonerende dame in het zonnetje gezet? Weet u meer? Reageer dan a.u.b. op dit bericht.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
FC Knudde
Grote en gevaarlijke voorjaarsschoonmaak in het Eindhovensch Kanaal; zoeken naar explosieven, mei 1949. Fotograaf: Frans van Mierlo, Foto Visie.
Het Eindhovens kanaal in 1890
images/hourglass.png

ZOEKEN...