Ooggetuigen gezocht!

​Eindhoven in de jaren zestig door de cameralens van Frans van Mierlo. Afl. 9: Masterchef

Normaal gesproken is de in stofjas gehulde man van het metaal, de smeerolie en de techniek. Van maandag tot en met vrijdag van half 8 tot 5 zet hij namelijk trucks inelkaar. Dit doet hij in een groot fabriekspand bezijden de Geldropseweg. Als de lange werkdag ten einde is en hij de fabriekspoort uitloopt kijkt hij met gepaste trots om naar de grote parkeerplaats waar de gloedjenieuwe trucks in rijen staan opgesteld. Wat een machtig werk heeft hij toch! En al dat prachtigs dendert binnenkort over ’s heren wegen. De aanblik ontroert hem telkens weer.

Maar in de avonduren en op de spaarzame vrije dagen die hij heeft ontwaakt een andere liefhebberij, de Verkennerij. Met hart en ziel zet hij zich in voor deze vereniging, om de jeugd spelenderwijs waarden en vaardigheden bij te brengen die later in het arbeidzame leven zo goed van pas zullen komen. Nu staat hij in het clublokaal met opperste concentratie oliebollen te bakken samen met enkele collega Verkenners. En ja, ook daar komt metaal, olie en techniek bij kijken!

Welke personen hier door Frans van Mierlo vastgelegd op de gevoelige plaat maken deel uit van dit tijdelijke oliebollenbakkerscollectief? Herkent u uw vader, zus of levensgezel? Reageer dan a.u.b. op dit bericht.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Plekhoek tijdens de watersnood van 2 tot en met 8 januari 1926
images/hourglass.png

ZOEKEN...