Ooggetuigen gezocht!

​Eindhoven in de jaren zestig door de cameralens van Frans van Mierlo. Afl. 10: Muziekgezelschap zonder naam

Op de foto van deze week zien we een muziekgezelschap van dertig personen, met op het oog zeven gitaren, een contrabas, een mandoline, een banjo, twaalf accordeons, een paar bekkens en een grote trom.  Geheel rechts staat met gepaste woeste haardos de artistiek leider van het gezelschap, links van hem de voorzitter van het bestuur, te herkennen als zodanig aan de balpen in het borstzakje van zijn colbert. Aan de achterzijde van iets wat lijkt op een schoolgebouw, of is het een theater, kijken de nog jonge dames en heren vrolijk en verwachtingsvol naar de camera van Frans van Mierlo. Met het onbeschreven vel van de grote trom als metafoor voor de toekomst die nog open ligt. Wie weet wat de tijd hen brengen zal.

Wacht een mooie carrière na een pittige studie aan de Technische Hogeschool, lonkt het moederschap, of wacht misschien toch een mooie loopbaan in de muziek? Dat laatste is maar voor een enkeling weggelegd, maar ‘wie niet droomt, die …’ en dat mag u zelf invullen!

Welk gezelschap staat hier afgebeeld? Ontwaart u uzelf, uw lieve vader of moeder, uw inspirerende hoogleraar of strenge pianolerares? Reageer dan a.u.b. op dit bericht.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Noord-Koninginnewal
Geurts
Naam Woensel
Misperen? Foto:  Frans van Mierlo, Foto Visie - collectie RHCe.
images/hourglass.png

ZOEKEN...