In het midden Blue Diamond Ruud de Wolff samen met Anneke Grönloh ergens begin jaren zestig. Fotograaf Frans van Mierlo, Foto Visie | Beeldcollectie RHCe

Blue Diamonds het schip in

Gedrang, getrek en geduw. Maaiende armen, betraande gezichten en gegil. Heel veel gegil. Uiteenspattende illusies en een onzekere toekomst die wacht.

We schrijven 2 april 1962 en heel Eindhoven – althans een substantieel deel van de jongedames die Eindhoven rijk is – had zich verzameld in de Hermanus Boexstraat bij platenzaak Van Leest. Niemand minder dan de gebroeders Riem en Ruud de Wolff, beter bekend als de Blue Diamonds, zouden er rond de klok van vier uur hun opwachting maken om de heropening van Van Leest luister bij te zetten. Sinds twee jaar waren Riem en Ruud wereldberoemd. Ze hadden furore gemaakt, door de hitlijsten te bestormen met het liedje Ramona. Niet alleen die in Nederland maar ook die in Thailand, Mexico, België, Indonesië, Spanje. Zelfs de Amerikaanse hitlijst werd gehaald, weliswaar niet met een nummer 1-notering maar wel met een bescheiden plaats op nummer zeventig. In 1961 voerden ze opnieuw een poos de vaderlandse hitlijst aan, ditmaal met het liedje Little ship. Maar terug naar Eindhoven, want in de platenzaak moest serieus promotiewerk worden verricht. De broers zouden onder stemmige achtgrondklanken voortgebracht door een orkestje handtekeningen uitdelen. Maar door de enorme drukte en het gedrang sneuvelde een winkelruit. De politie moest er aan te pas komen om de hysterische meute enigszins te beteugelen. Na het bezoek aan Van Leest togen de broers naar Carlton op de Markt waar ze ’s avonds op de bühne zouden verschijnen. En voorlopig voor de laatste keer nog wel. Gitaar en microfoon moesten tijdelijk wijken voor het handboek soldaat en wapenrok want Riem en Ruud waren onder de wapenen geroepen. Na een korte training zouden ze spoedig afreizen naar hun geboortegrond Indonesië, doch niet met het door hun bezongen Little ship ….

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
13 nelie en Tini-4
Ook wandelen was een buitenactiviteit die ook door vrouwen op zedige manier kon worden beoefend.
Ravage na ontploffing bij Vlisco
images/hourglass.png

ZOEKEN...