Handboogschutterij "Steeds Beter"

Driek van Bussel wint op 51-jarige leeftijd goud!

Driek van Bussel, geboren 18 november 1868 te Asten, deed mee aan de Spelen in Antwerpen (1920) op het onderdeel boogschieten.

Met het Nederlands team, bestaande uit acht schutters, won hij in Antwerpen een gouden medaille op het onderdeel "schieten op blazoen 28 meter".  Driek schoot 364 punten. Het team bestond uit zeven Brabanders en één Limburger. In die tijd stond achter veel Brabants café's een 'doel'. Dit was vaak niet meer dan een schietschijf op enkele balen stro, waar op zondag na de H. Mis boogschietwedstrijden werden gehouden. Driek van Bussel was lid van de Helmondse vereniging 'Haagse Rozenknop'. 

De sfeer tijdens de Spelen was enigszins beladen door het incident rond de favoriete Belgische schutter Hubert van Innis. Deze had wel heel makkelijk een gouden medaille weten te behalen nadat de wedstrijdleiding een in eerste instantie afgelaste wedstrijd toch door liet gaan terwijl er maar twee deelnemers waren. Tijdens de landenwedstrijden werden anti-Nederlandse liederen ingezet waarbij ook het woord "kaaskoppen" gebruikt werd. Het Nederlands team heeft zich hierdoor echter niet van de wijs laten brengen.

Driek van Bussel, van beroep schilder, overleed op 27 april 1951 in Helmond.

bron:
Sjaak Eijsbouts, Vlierden

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Sinterklaas en Caterina Valente
Personeel van het postkantoor in 1941
De Markt te Helmond rond 1804
images/hourglass.png

ZOEKEN...