Beroving door funeste invloed beeldroman

Beroving door funeste invloed beeldroman.

"Drie jeugdige fabriekarbeiders uit Eindhoven stonden voor het Hof in Den Bosch in hoger beroep terecht wegens een groot aantal berovingen met en zonder geweldpleging van passanten in de Eindhovense binnenstad. Zo te zien keurige kerels, afkomstig uit een degelijk arbeidersmilieu, van wie het onbegrijpelijk mag heten dat zij zich hebben laten verleiden tot delicten die alleen op het conto van een gangster behoren."

Aldus de correspondent van de lokale krant. We schrijven mei 1956. De verslaggever vervolgt zijn verhaal. "Ze lokten hun slachtoffers naar een achteraf gelegen plek, bedreigden hen met een speelgoedpistooltje, drukten zich uit in gangstertermen en beroofden hen vervolgens van hun geld.

 

De advocaat-generaal zei in zijn requisitoir dat in dit geval wel zeer duidelijk aan het licht wordt gesteld welk een funeste invloed er uit gaat van de gangsterfilms en de beeldromans. Deze jongelui, avontuurlijk van aard, bleken niet voldoende weerstand te hebben tegen deze schandalige lectuur. Hij merkte daarbij op dat men jammer genoeg niet op kan treden tegen de verkopers van dit soort lectuur."

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Oorlogsmonument
Noord-Koninginnewal
Middelares aller Genaden
images/hourglass.png

ZOEKEN...