Animali

Animali geopend

Op donderdag 10 mei 1951, dezelfde dag dat bekend werd dat Eindhoven de tweede Technische Hogeschool van Nederland zou krijgen, was het zover. Vogel- en Dierenpark “Animali” werd door Burgemeester Kolfschoten in het bijzijn van een select publiek officieel geopend.

Over de door Gemeentewerken speciaal aangelegde betonweg, lopend vanaf het bewoonde deel van de Roostenlaan tot aan de ingang van het park, kwam het gezelschap aan. Onder leiding van de eigenaar Dhr. H.N.J. van Dijk, een Tilburgse handelaar in vogels en exotische dieren, was in enkele maanden tijd een prachtig natuurterrein omgetoverd tot een dierenpark.

“Meer recreatiemogelijkheden dus voor Eindhoven en het dichtbevolkte Stratum, prachtig gelegen en gunstig in de nabijheid van grote verkeerswegen”, sprak Kolfschoten. Overigens was het lange tijd niet zeker of het park in Eindhoven zou komen. Van Dijk die al lang met plannen voor een vogelpark liep, verkoos uiteindelijk Eindhoven boven Enschede. In de aanloop naar de opening was al veel te doen geweest over de te hoge entreeprijzen van het park. Van Dijk stelde de aanwezigen echter gerust: “Alle Eindhovenaren kunnen in het bezit komen van een knipkaart waardoor men meerdere keren tegen een gereduceerde prijs het park kan bezoeken”.

De burgemeester verrichtte uiteindelijk de officiële opening door met een door het dochtertje van Van Dijk daarvoor aangeboden sleutel het hek van de karakteristieke ingang te openen. Vervolgens maakte het gezelschap een wandeling door de mooie tuin, waarbij opviel dat burgemeester Kolfschoten veel belangstelling had voor de papegaaien en vooral de apenkooien. Animali zou ruim 40 jaar blijven bestaan. Nu herinnert alleen de ingang nog aan het eens zo druk bezochte park.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Maarten Sikking
Boksikoon Bep van Klaveren.
Steentjeskerk
De Markt anno 1968 |collectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...