Arabische Prins bezoekt Eindhoven 0149965

Arabische prins bezoekt Eindhoven

Sinterklaas had Eindhoven nog maar net verlaten of er diende zich al weer een andere buitenlandse hoogwaardigheidsbekleder van formaat aan. Ditmaal in de persoon van prins Fahd al Feisal, burgemeester van Riyad en zoon van koning Ibn Saoed van Saoedi-Arabië.

Burgemeester van Rooy, de wethouders Gijzels, van Kemenade en van het Hoff en de gemeentesecretaris van Elk mochten de prins en zijn uitgebreide gevolg op zondag 7 december 1958 welkom heten op het Eindhovense stadhuis. De burgemeester toonde zich zeer vereerd omdat een prins die tegelijkertijd burgemeester van Riyad was, ook wel de tweede hoofdstad van Saoedi-Arabië na Mekka, Eindhoven met een bezoek vereerde. Twee tolken vertaalden het Engels van burgemeester van Rooy in het Arabisch. Zo werd de prins geïnformeerd over de nieuwbouwplannen voor het stadhuis, de stadsuitbreidingen en wederopbouw. Rond 17.00 uur zat het officiële programma erop en vertrok de prins samen met zijn gevolg naar hotel ‘Tsilveren Seepaerd, alwaar het Arabische gezelschap de nacht doorbracht. Het klinkt bijna als een sprookje uit 1001 nacht…

De volgende dag was er opnieuw werk aan de winkel en werd de NV Philips aangedaan. De prins bezocht er het Demonstratielaboratorium, het NatLab en de Ela-studio. Ook de verlichting van het PSV-stadion en het 18 Septemberplein konden rekenen op zijn warme belangstelling. Na afscheid genomen te hebben van Philips vertrok prins Fahd al Feisal voor een werkbezoek naar Amsterdam. Wat zou het volgende koninklijke bezoek aan Eindhoven brengen?

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
 Slagerij Blomhoff in de Vrijstraat omstreeks 1930.
Straaljager neergestort
Schaatsen
images/hourglass.png

ZOEKEN...