De honderdduizendste daf 010662

De honderdduizendste Daf

Op vrijdag 25 september 1964, was het groot feest bij de N.V. Van Doorne’s Automobielfabriek.

Alle werknemers van DAF, en dat waren er toen ongeveer 6000, waren bijeengekomen op het terrein voor het hoofdkwartier alwaar de president directeur dr. Hub van Doorne hen allen deelgenoot maakte van een bijzondere mijlpaal. De honderdduizendste personenwagen was zojuist van de band gelopen.

“Wie honderdduizend personenwagens maakt, bewijst daarmee de levenskracht van het product. De miljoenste komt dan tezijnertijd ook wel van de band. We hebben een knappe prestatie geleverd”, aldus Hub. Deze bekendmaking werd omlijst met muziek van de harmonie Musis Sacrum en met een wervelende show van de Tambourijnen van de Stad Eindhoven.

Uiteraard had van Doorne ook nog een extraatje in petto voor alle aanwezige werknemers: een goudkleurige dinkytoy-Daffodil en een herdenkingsaansteker. Daarvoor al hadden alle aanwezigen een lot gekregen. De feestcommissie had namelijk bedacht dat de 100.000e Daf verloot zou worden onder het personeel. De eigenaar van het winnende lot 14612 was een 42-jarige magazijnmeester van DAF-Rotterdam, de heer Tsjek Gie Lie die zijn vreugde met oosterse kalmte droeg. Door een vliegtuigje werd even later de cijfers van het winnende lot boven het terrein afgeworpen. Het zat de gebroeders van Doorne toch wel dwars dat de 100.000e Daf niet in Eindhoven bleef rondrijden. Daarom besloot Wim snel dat de 100.001e ook verloot moest worden. Aldus geschiedde. De notaris kwam opnieuw in actie en ditmaal was Alex Lekens de uitverkorene, machinebediende in Eindhoven en Belg! Eenmaal bekomen van de schrik zei hij: “Awel, wat een consternatie. En nou kan de vrouw ook autorijden, met diejen automatiek…..”.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
PSV Korfbal werd in 1913 opgericht. Korfsermoentjes was jarenlang het clubblad.
Ansichtkaart van de Markstraat
Minister-president Joop den Uyl wordt geïnterviewd door Ad Langebent in ’t Karregat. (1974)
Commissaris van de Koningin mr. A. van Agt en burgemeester dr. G. Borrie tijdens een wielertocht voor prominenten in 1979 . Fotograaf G. van Roden | Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...