DEN MEEST VERWENDEN ROOKER 0000948

Den meest verwenden rooker

De nieuwe tabakswet maakt het leven van rokers er niet makkelijker op. Maar het verdwijnen van tabakswinkels is al jaren aan de gang.

Onlangs sloot weer een van de weinige tabakswinkels die er nog te vinden zijn, gevestigd op de Geldropseweg. Nu zit er een kapper in het pand. In 1901 combineerde Louis Teurlinckx deze beide beroepen. In dat jaar verhuisde hij zijn tabaks- en sigarenwinkel annex barbierszaak van de Molenstraat naar de Kerkstraat.

Echt bekendheid kreeg de zaak pas toen hij gevestigd was op de Rechtestraat 51, ook te bereiken onder telefoonnummer 411. Onder de naam L. Teurlinckx-Jansen verkocht de zaak rookartikelen, knippen werd er niet meer gedaan. Een journalist schreef in 1921: “Etaleeren doet verkoopen. Dat mag met recht gezegd worden in het welbekende sigarenmagazijn van den heer L. Teurlinckx in de Rechtestraat. En de keuze in de verschillende, meest gewilde soorten sigaren en sigaretten is enorm, zoodat zelfs de smaak van den meest verwenden rooker er kan worden bevredigd. En door de billijke noteering is de sigarenhandel uitgebreid tot een der grootste zaken van Eindhoven.”

Teurlinckx verkocht Havana’s van tussen de 25 en 60 cents. De nieuwste Karel I sigaren waren beduidend goedkoper: tussen de 10 en 15 cents. Al vanaf f 3,80 kon je 1000 Wascana’s krijgen. Daar kon je tenminste even mee vooruit…

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Stadhuis
Het nieuwe station van Eindhoven in aanbouw.
images/hourglass.png

ZOEKEN...