Stefanie Luiken

Stefanie Luiken, korte carrière

De deelname van Stefanie Luiken (Nijmegen, 16 mei 1985) aan de Olympische Spelen in Athene 2004 was meteen ook het hoogtepunt in de carrière van de rugslagspecialiste.

In het jaar 2000 werd Stefanie, als 15-jarige, lid van PSV. Ze pendelde drie jaar lang vanuit haar woonplaats Geldermalsen naar Eindhoven, soms zowel in de vroege ochtend als de namiddag en tussendoor ging ze in Tiel naar school. Nadat ze in 2003 in Eindhoven ging studeren en wonen, gingen haar prestaties met sprongen vooruit.

Tijdens het NK 2004, dat als kwalificatiewedstrijd gold voor de Olympische Spelen, was ze onbetwist de beste rugslagzwemster op de 100 m. Ze werd onbedreigd Nederlands kampioene. In Athene was ze startzwemster van de 4 x 100 m wisselslag estafette en behaalde het team de zesde plaats. Ze was echter ontevreden over de door haar gezwommen tijd.

In 2005 werd ze nogmaals nationaal kampioen, maar haar oude niveau heeft ze nooit meer gehaald. In 2006 werd ze, vanwege achterblijvende prestaties, door haar trainster Mandy van Rooden uit de selectie gezet. Ze bleef echter doortrainen met als doel de Spelen in Beijing te halen. Nadat ze zich echter niet wist te kwalificeren voor de EK in Eindhoven in 2008, beëindigde ze haar zwemcarrière en besloot zich te richten op een maatschappelijke carrière.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Personeel van het postkantoor in 1941
Opening Catharinalyceum 0027857
Programmaboekje NK Atletiek 1948 (coll. RHCe)
De Antoniuskerk op de Fellenoord, kort voor de sloop in 1973. Fotograaf A. Hagen, Technische Dienst gemeente Eindhoven. Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...