Marilyn Agliotti, Zuid-Afrikaanse in Eindhoven

Als geboren Zuidafrikaanse (Boksburg 23 juni 1979) speelde hockeyster Marilyn Agliotti in totaal 75 interlands voor Zuid-Afrika.

Voor Zuid-Afrika nam ze in 2000 ook deel aan de Olympische Spelen van Sydney.

In 2003 verhuisde Marilyn naar Nederland en in 2006 verwierf ze het Nederlands staatsburgerschap. Via hockeyclub Rotterdam kwam ze terecht bij het Eindhovense Oranje-Zwart. Haar prestaties waren van dien aard, dat ze in 2007 debuteerde ze voor het Nederlandse team. In datzelfde jaar werd Marilyn Agliotti door de Internationale Hockey Federatie genomineerd voor de titel speelster van het jaar.

In Sydney 2000 eindigde ze met het Zuid-Afrikaanse team nog op de laatste plaats, maar in 2008 in Beijing won ze met het Nederlandse team de gouden medaille. In de eerste poulewedstrijd, uitgerekend tegen Zuid-Afrika, scoorde ze haar eerste doelpunt van het toernooi. De finale werd uiteindelijk gespeeld tegen China en gewonnen met 2-0. Marilyn Agliotti werd in alle wedstrijden als invalster ingebracht.

Het volgende hoogtepunt in haar carrère was in Londen 2012. Na een benauwende overwinning op Nieuw Zeeland in de halve finale, waarin Nederland via het nieuwe shoot-out systeem de finale bereikte, versloeg het Nederlands team overtuigend Argentinië met 2-0. Marilyn won voor de tweede achtereenvolgende keer de gouden olympische medaille met het Nederlands team.

In clubverband speelde ze in de seizoenen 2009/2012 voor het Eindhovense Oranje-Zwart.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Eindhovens Kanaal eind negentiende eeuw, op de achtergrond de Sint Catharinakerk. Fotograaf A. van Beurden, beeldcollectie RHCe.
‘Neerlandsch roem’ en ‘puur als goud’ zijn de leuzen waarmee de Eindhovense sigaar wordt gepromoot in een optocht in 1946. Beeldcollectie RHCe.
Wapen Tongelre
images/hourglass.png

ZOEKEN...