Eindhoven - St. Petrus

St. Petrus Stoommelkinrichting

Eindhoven – 22 april 1921. “Zooals gemeld is Eindhoven een nieuwe stoommelkinrichting rijker geworden.

Gistermiddag 3 uur had onder belangstelling van eerwaarde heeren geestelijken en de pers de plechtige inzegening en opening dezer nieuwe mooi gerestaureerde inrichting plaats. Het gebouw “Johannashof” was te dier gelegenheid frisch opgehaald en zag er met haar sparrengroene rozetten, guirlandes en nationaal dundoek feestelijk uit. Na de plechtigheid nam de zeer eerwaarde heer Pulskens het woord en vergeleek de feestvreugde bij de opening dezer nieuwe inrichting met de blijdschap over de geboorte van een kind in een gezin. Zoo komt de spreker hier meejubelen, het kind zegenen en opdragen aan God.” Aldus het Eindhovens Dagblad in 1921.
De foto is van veel latere datum, namelijk 1947. Wij vragen ons af wat de reden is dat deze foto werd genomen. Weet u hier meer van? Laat het weten via het onderstaande reactieformulier.
 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Nieuwbouw van de V&D naast de bestaande winkel in de Rechtstraat, in 1930. Collectie RHCe.
Ook de luchtbeschermingsdienst wist de Spijker te vinden voor allerhande waar; zelfs voor gasmaskers.
De Tour de France ploeg in Eindhoven:  Jan Leenders, Jac Gemser, Wout Wagtmans, Hans Dekkers, Harrie Schoenmakers, Gerard Voorting, Kees Pellenaars (ploegleider), Gerard Peters, Wim Dielissen en Wim van Est in 1951. Fotograaf A. van Beurden – collectie RHCe
brandweerwagen
images/hourglass.png

ZOEKEN...