Een net in de echt verbonden koppel start de huwelijksreis met een helikoptervlucht. Fotocollectie Frans van Mierlo, FotoVisie | Beeldcollectie RHCe

Terug naar toen: Eindhoven - Parijs

De in 1955 geopende Heliport werd in korte tijd een begrip in de regio want de helikopterdienst voorzag in een belangrijke behoefte. Het voordeel van een Heliport is dat deze dichter bij het centrum ligt waardoor de reiziger sneller op de plek van bestemming is.

Met name voor de zakenreiziger niet onbelangrijk want tijd is immers geld. Van de andere kant geeft het de reiziger een enorm gevoel van luxe. Het is toch net even anders reizen dan met een vliegtuig. Geen lange wachtrijen bij het inchecken en je ergeren aan een luidruchtige zweterige buurman of -vrouw en of jengelende kinderen hoeft ook niet. Bovendien heb je altijd een plekje bij het raam. Alleen maar voordelen dus. Behalve dat een helikopter wat wiebeliger is en bij harde wind aan de grond moet blijven. Vanaf 1957 breidt Sabena het aantal internationale bestemmingen uit. Naast Duisburg en Brussel kwam daar nu Parijs bij. De vliegtijd naar Parijs zou een uur en zestien minuten gaan bedragen, inclusief een tussenlanding in Brussel. De helikopterdienst van Sabena vervoerde overigens niet alleen zakenlui maar ook de Duitse prins carnaval Karl II die in februari 1958 een bliksembezoek bracht aan carnavalsvereniging de Volders. Want hoewel geen zakenman heeft ook een prins carnaval maar weinig tijd. Zijn regeerperiode is kort en de maanden januari en februari zijn een aaneenschakeling van bals, recepties, optochten en tal van andere plichtplegingen. En ja, dan is zo’n helikopter wel een uitkomst, mits de prins niet al te veel pintjes heeft gepakt. Even stoppen bij een dikke boom is lastig…..

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het Caltex tankstation aan de Boschdijk-Marconilaan.
Stoffeerderij en beddenhandel Gustaaf Schulte
Aalst - Rijksweg
18 septemberplein
images/hourglass.png

ZOEKEN...