Hinkelien Schreuder

Hinkelien Schreuder, specialiste van de korte-baan

De Twentse Hinkelien Schreuder kan met recht een korte-baan specialiste genoemd worden.

Hinkelien's veelzijdigheid bracht haar veel medailles en records op de wisselslag. Ze maakte op de EK kortebaan 2005 in Triëst deel uit van de estafetteploeg, die zowel op de 4x50 m vrije slag als de 4x50 m wisselslag een gouden medaille behaalde met een wereldrecord.

Tijdens de Olympische Spelen in Beijing 2008 zwom ze de series van de 4x100 m vrije slag en deelde op die manier toch in de euforie, die ontstond nadat de ploeg in de finale de gouden medaille had behaald. Op de individuele 50 m vrije slag behaalde Hinkelien Schreuder  de 7e plaats.

Hinkelien kwam vanuit Goor, waar ze op 13 februari 1984 werd geboren, naar Eindhoven om onder leiding van Jacco Verhaeren te trainen als lid van de Philips ploeg. Onderwijl studeerde ze voor fysiotherapeute. In 2006 vertrok ze naar Melbourne (Australië) om te trainen en te studeren. Daarna kwam ze terug naar Eindhoven om te trainen onder Marcel Wouda.  Na de Spelen van 2008 won Hinkelien nog diverse medailles op verschillende afstanden in het korte-baan zwemmen. In 2011 kwam het tot een breuk met haar trainer Marcel Wouda en werd ze ook door  technisch directeur Jacco Verhaeren niet meer geselecteerd voor de wereldkampioenschappen in Sjanghai.

Hinkelien twijfelde over de voortzetting van haar carrière, maar heeft inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden. Ze  heeft zich aangesloten bij de Zwitserse zwemclub SC Uster Walisellen, waar de Nederlander Gerard Moerland en de Deen Flemming Poulson de trainers zijn.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Pater Leopold Verhagen en bisschop Bekkers (1963)
Schuurkerk te Aarle-Rixtel
 Detail uit een affiche voor de Actie Kerkenbouw, beeldcollectie RHCe.
images/hourglass.png

ZOEKEN...