0128424bartelsruitersport

Tineke Bartels-de Vries: succesvolle hyppische duizendpoot

Tineke Bartels-de Vries, geboren op 6 februari 1951 te Eindhoven, heeft maar liefst viermaal deelgenomen aan de Spelen op het onderdeel dressuur.

In Los Angeles 1984 eindigde ze met het paard Duco in teamverband op de vierde plaats. In Seoul 1988 behaalde ze met Olympic Courage de vijfde plaats met het team. Individueel viel ze met haar tweeentwintigste plaats net buiten de boot.
In Barcelona 1992 behaalde ze met Olympic Courage de zilveren medaille met het team en individueel de vijftiende plaats. In Atlanta 1996 strandde ze met Olympic Barbria opnieuw met het team op de tweede plaats en eindigde ze individueel als dertiende.

Tineke begon als dochter van slager en enthousiast ruiter Piet de Vries al op jonge leeftijd met paardrijden. Na enkele jaren verruilde ze de springconcoursen in voor de military, waarbij ze in 1974 Nederlands kampioen werd met haar merrie Irene. Daarna maakte ze de overstap naar de dressuur.

Het beroep van Tineke was aanvankelijk sportlerares. Later werd ze rij-instructrice en houdster van een dressuurstal in Hooge Mierde. Het topsportstokje heeft ze overgedragen aan haar dochter Imke die ze zelf traint. Daarnaast is ze technisch directeur van Academy Bartels en KNHS Bondscoach.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Opvang van Belgische vluchtelingen in barakken aan de Christinalaan, 1914-1918. Beeldcollectie RHCe
Rikkers Toepers en Katters 0068273
Gebied Tongelre
Militaire parade 30 april 1959. Foto: Frans van Mierlo
images/hourglass.png

ZOEKEN...