Winter in het Wandelpark.

Groen

In 1921 overtuigde ir. Kools het gemeentebestuur een openbaar wandelpark in te richten.

Eindhoven - In 1921 wist het toenmalige hoofd van de dienst gemeentewerken, ir. G.C. Kools het gemeentebestuur te overtuigen een krediet beschikbaar te stellen om de buitentuin van het Eindhovensch Mannenkoor als openbaar wandelpark in te richten en voor het publiek open te stellen. De tuin behoorde oorspronkelijk tot de buitenplaats Den Elzent in Stratum. Na het vroegtijdige overlijden van eigenaar B.H.A Sinkel – inderdaad, van de Winkel van Sinkel – was het park geveild en in vier delen verkocht. Het stuk met het koetshuis, het latere stadspaviljoen, kwam in bezit van het mannenkoor. In 1916 nam de gemeente het terrein over om er in de toekomst woningen te bouwen. Dankzij Kools’ pleidooi zag men hier toch maar van af. Gerrie Andela schreef met haar boek “Licht op groen” een prachtig naslagwerk over het groen in Eindhoven. 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Kantoorarbeid bij het winkelbedrijf van de Wed. A.A. Notten aan de Fellenoord in 1920.
De aanmoediging groot 600 gulden voor elk werd uitgereikt door wethouder Van der Harten.Foto: Noud Swinkels Studio EnFace (1968)
6 Rinus
De Sint Catharinakerk in de steigers na schade ten gevolge van bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van de klokken zijn geen foto’s beschikbaar. Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...