Winter in het Wandelpark.

Groen

In 1921 overtuigde ir. Kools het gemeentebestuur een openbaar wandelpark in te richten.

Eindhoven - In 1921 wist het toenmalige hoofd van de dienst gemeentewerken, ir. G.C. Kools het gemeentebestuur te overtuigen een krediet beschikbaar te stellen om de buitentuin van het Eindhovensch Mannenkoor als openbaar wandelpark in te richten en voor het publiek open te stellen. De tuin behoorde oorspronkelijk tot de buitenplaats Den Elzent in Stratum. Na het vroegtijdige overlijden van eigenaar B.H.A Sinkel – inderdaad, van de Winkel van Sinkel – was het park geveild en in vier delen verkocht. Het stuk met het koetshuis, het latere stadspaviljoen, kwam in bezit van het mannenkoor. In 1916 nam de gemeente het terrein over om er in de toekomst woningen te bouwen. Dankzij Kools’ pleidooi zag men hier toch maar van af. Gerrie Andela schreef met haar boek “Licht op groen” een prachtig naslagwerk over het groen in Eindhoven. 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Wapen Woensel
 Op de foto zien we voor de auto links Jan van Abbe met zijn miniatuur Tiroler hoedje met krulveer, rechts Jacques van der Meulen met rode Montenegrijnse muts. Tussen hen in verslaggever Went.
De Tour de France ploeg in Eindhoven:  Jan Leenders, Jac Gemser, Wout Wagtmans, Hans Dekkers, Harrie Schoenmakers, Gerard Voorting, Kees Pellenaars (ploegleider), Gerard Peters, Wim Dielissen en Wim van Est in 1951. Fotograaf A. van Beurden – collectie RHCe
De Duitsers vorderden alle mogelijke vervoersviddelen.
images/hourglass.png

ZOEKEN...