Eindhoven Paulusschool - schoolklas

Brave Jongens

Eindhoven – Niks, noppes nada, meer weten wij niet van deze foto. Of, ja hij is waarschijnlijk in Nuenen genomen.

Maar daar houdt het ook gelijk op. Op een enkeling na nemen de aanwezigen het allemaal zeer serieus. Alleen de jongens rechts op de foto schijnen de lol er wel van in te zien. Maar een blik op de pater in het midden lijkt mij genoeg om te weten dat zij daar in ieder geval niet mee weg zullen komen. Dit lijkt me nu niet het type frater Venantius, die straks na het maken van de opname een glaasje gaat drinken om daarna, ‘Ja en amen en je gloria joechee’ tegen het leven gaat roepen op de tonen van zijn uit de kluiten gewassen ukelele. Niks noppes nada? Nou, niet helemaal. Diverse reacties leerde dat deze foto 'n klassenfoto is van "brave jongens" in hun laatste schooljaar 1943-1944 op de Paulusschool aan de Frankrijkstraat in Eindhoven.

Op de foto, in het midden Frater Bertholdus (schoolhoofd), uiterst rechts staat Gerard v.d.Kruys, later wethouder en locoburgemeester van Eindhoven. Helemaal rechts zittend (colbert-stropdas-klompen) Jan van Thiel. 

Boven L-R. 2e Wil van Hout, 3e Harrie van de Ven, 5e Sanders, 6e Willie Gijsberts, 7e Theo Bouwman, 9e Henk Nouwens, 11e Gerard de Kruijs. Midden, 2e van Vlerken, 3e Frater Bertholdus. Onder, 2e Bert van de Broek, 3e Rooijakkers, 4e Hobbelen, 5e Van Thiel. Kunt u nog een aanvulling geven? Laat een berichtje achter via het onderstaande reactieformulier.

 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
1 Van hout
De oude Barrier
Met de introductie van de CD legde de LP het loodje. Jammer want daarmee kwam ook een eind aan mooie artistiek vormgegeven platenhoezen.
images/hourglass.png

ZOEKEN...