Het sportpark aan de Aalsterweg

Koninklijk Concours Hippique

Op zaterdag 24 september 1949 vond op het sportpark aan de Aalsterwegin Eindhoven  een groots evenement plaats en niet met de minste deelnemers! Prinses Irene met Polly, Prinses Beatrix met Peggy en ook hun vader Prins Bernhard zouden met Torero en Tiberius op dit zeer vermaarde Concours Hippique aan de start verschijnen. Waaraan had dit hippische festijn deze goede naam te danken? Aan de perfecte organisatie onder leiding van de heer Dericks uit Waalre natuurlijk!

Helaas moest Prins Bernhard, door een maagaandoening geveld, op het laatste moment verstek laten gaan. Op het zonovergoten sportpark ging de kleine Prinses Irene, even vurig als haar donker paardje Polly, van start met een kleine tik van haar rijzweepje op het glanzende achterdeel van de pony, zoals het een echte amazone betaamt. Prinses Irene zou op de zesde plaats eindigen, haar oudere zus kwam op de vierde plaats terecht.

Mevrouw Verbrugge van ’s Gravendeel-Prisse die de twee prinsessen onder haar hoede had, bracht na afloop aan de organisatoren haar complimenten en haar dank over ‘omdat deze dag voor de prinsesjes zo prettig was geweest, doordat zij zich frank en vrij konden bewegen zonder last te hebben van hinderlijke belangstelling’. Een paar dagen eerder was in het Eindhovens Dagblad al een dringende oproep gedaan aan het publiek. ‘Men heeft kunnen lezen hoe teleurgesteld de Koninklijke Familie is als zij moet ervaren dat haar aanwezigheid slechts hinderlijke belangstelling, speciaal voor de kinderen, oproept. Het kan een prachtige dag worden voor ieder als we hen gunnen wat we zelf ook zo op prijs stellen’. En een prachtige dag werd het!

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het gezin van Driek de Veldwachter in 1912
Het 25-jarig lidmaatschap van P.C. van den Braken van het Eindhovense Brandweercorps.
Barakken voor Belgische vluchtelingen aan de Christina laan in Eindhoven
Bidprentje met afbeelding van Onze Lieve Vrouwe van Scherpenheuvel uit 1850.
images/hourglass.png

ZOEKEN...