Sander Baart, dubbele nationaliteit

Sander Baart, geboren in het Vlaamse Edegem, won de zilveren medaille met het Nederlands hockyteam in Londen 2012.

Sander Baart, zoon van een Nederlandse vader en Belgische moeder, begon zijn hocky carrière bij Royal Antwerp. Hij drong door tot de nationale jeugdselectie van België en veroverde de Europese titel in 2004 met het Belgisch team onder 16 jaar. Een jaar later besluit hij voor Nederland uit te komen en hij wordt opgenomen in de Nederlandse selectie onder 21 jaar. In 2006 behaalde hij met dit team de Europese titel oonder 21 jaar, waarmee hij vooralsnog de enige hocker is, die met twee verschillende landen Europees kampioen is geworden.

In 2007 speelde Sander zijn eerste interland voor het grote Oranje. In aanloop naar de spelen van Londen 2012 was het lang onzeker of hij tot de definitieve selectie zou behoren, maar hij kreeg het volste vertrouwen van bondscoach Paul van Ass. De Oranje selectie won tijdens het Olympisch tournooi de zilveren medaillle, na een verloren finale tegen Duitsland.

Bijzonder voor Sander was de poule wedstrijd tegen België, die met 3-1 werd gewonnen. De wedstrijd tegen het gastland Groot-Brittannië in de halve finale, uitslag 9-2 voor Nederland, zal ook lang herinnerd worden. Er werd zelfs in de pers gesproken van 'totaal hockey'.

Sander Baart speelt sinds 2007 voor het Eindhovense Oranje-Zwart.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Rechterstraat (! ) in vroeger dagen.
Wapen Nederwetten en Eckart
Het 18 Septemberplein in de jaren vijftig, beeldcollectie RHCe
Eindhoven aan de kaak
images/hourglass.png

ZOEKEN...