Marcel Balkestein, trots ondanks verlies in de finale

Marcel Balkestein debuteerde op 31-jarige leeftijd op de Olympische Spelen 2012 in Londen.

Marcel Balkestein, geboren in Geldrop 29 jan. 1981, begon zijn carrière bij Hockeyclub Heeze.  Op 20-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar het Eindhovense Oranje-Zwart. Na een aantal clubsuccessen, werd hij in 2005 geselecteerd voor het Nederlands team en nam hij deel aan de Champions Trophy in India. Zijn selectie was maar van korte duur. Hij werd niet meer uitgenodigd voor de WK 2006 en de Olympische Spelen in Beijing 2008. In deze periode rondde hij zijn studie aan de Tilburgse Universiteit af en begon met een maatschappelijke carrière.
Na de spelen in Beijing werd Marcel door de nieuwe bondscoach weer opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal en werd de verdediger een vaste basisspeler in het team.

Op 31-jarige leeftijd debuteerde hij op de Olympische Spelen 2012 in Londen. Hoewel de resultaten in de voorbereidingswedstrijden tegen vielen en het niet selecteren van enkele vaste krachten tot het nodige rumoer leidde, werkte Nederland een prima toernooi af. De wedstrijd in de halve finale tegen Groot-Brittannië, met als uitslag 9-2, zal menigeen zich nog weten te herinneren. De term totaal-hockey werd zelfs hier en daar genoemd. Het absolute hoogtepunt zou in de finale tegen Duitsland moeten plaatsvinden, maar hierin waren de oosterburen toch te sterk. Bij een 1-1 stand scoorde de Duitsers vijf minuten voor het eindsignaal de winnende treffer.
Marcel Balkestein had een Nederlandse vlag weten te bemachtigen en liep daarmee een ereronde na de verloren wedstrijd. Ondanks het verlies was hij trots op de geleverde prestatie. “We tellen weer mee”, verklaarde hij. 

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
In 1916 zag de Philips Glasfabriek het levenslicht. Een eeuw later verscheen een monument ter herinnering aan de Glaspoort, de -fabriek en alle mensen die er werkten. Beeldcollectie RHCe.
Luciferfabriek de Molen aan de Lijmbeekstraat in 1977, fotograaf G.L. Hagens – collectie RHCe
Bij vele Strijpenaren staat de straaljagerramp in hun geheugen gegrift.
Ansichtkaart van de betreffende Boerenleenbank in aanbouw in 1911, collectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...